Орешарски към военните в Афганистан: Празнувайте и бдете 24.12 | 14:15

Премиерът се обърна към командирите на военните контингенти зад граница

От Филипа Тодева

Нека следващата година да бъде много по-добра – за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас. С тези думи министър- председателят Пламен Орешарски се обърна към националните командири на българските военни контингенти зад граница.

Чрез видео връзка премиерът Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов изслушаха докладите на контингентите ни от Кабул и Кандахар в Афганистан, от Босна и Херцеговина, от Косово, Грузия и Мали. Министър-председателят Орешарски подчерта, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаване на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор – както съюзнически, така и когато трябва да се подпомагат други държави.

"Позволете ми да ви пожелая весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава. Радвам се, че ви намирам в добро състояние на духа”, обърна се премиерът към командирите.

Министър Ангел Найденов изрази високата си оценка за начина, по който българските военни зад граница изпълняват задачите си и ги поздрави за отличната служба. Министърът изпрати поздрави на целия личен състав на контингентите и им пожела здраве, късмет, светли празници и успешно завръщане.

От своя страна военните ни зад граница си пожелаха следващата година да бъде успешна, благодатна, по- спокойна и мирна. Те изразиха сърдечните си поздрави към близките и приятелите си в България. От контингента в Мали с радост споделиха новината, която е дошла при тях тази нощ – че се е родила дъщеря на един от военните ни медици.

Водещи

Най-четени