Орешарски към олимпийците ни: Носете Стефка в сърцето си 07.02 | 12:21

Премиерът подари икона на спортистите ни, които ще участват в Олимпиадата в Сочи

От Кремена Бедерева

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с българските олимпийци в присъствието на председателя на БОК Стефка Костадинова, министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева и посланика на България в Русия Бойко Коцев, съобщава БТА.

Той подари икона на св. Георги, която символично връчи на знаменоската Мария Киркова. Орешарски пожела на спортистите ни да се представят достойно и да "носят в сърцето си Стефка Костадинова".

От името на състезатели и треньори Александра Жекова благодари, като изтъкна, че условията са много добри и са предпоставка да извят най-доброто от себе си.

Почти всички български спортисти ще слязат на Церемонията по откриване на 22-те Зимни Олимпийски игри на стадион "Фишт".

Орешарски, който също ще присъства на откриването в Сочи, ще проведе работни контактни срещи с премиера на Русия Медведев и президента Владимир Путин. Заедно с държавните глави в Сочи той ще седне в официалната ложа, за да подкрепи нашите олимпийци при излизането им на стадиона по време на церемонията.

Преди това министър-председателят ще гостува на Евгения Раданова в студийното и предаване "Днес на игрите с Евгения Раданова". То започва по БНТ1 в 17.25 часа - точно 35 минути преди началото на Церемонията по откриване 22-ите зимни олимпийски игри.

В предаването ще видите ексклузивно интервю на Стефка Костадинова за срещата и с Томас Бах на приема, който новият шеф на МОК даде в четвъртък за държавните ръководители и шефовете на национални олимпийски комитети. Гостуването ще бъде повод министър-председателят да разгледа, телекомуникационния център, където са разположени всички телевизии, включително гиганти като NBC, и които ще направят откриването на 7 февруари достояние на 3 милиардна аудитория в 200 страни на света.

Водещи

Най-четени