Орешарски почерпи вместо Бобева с торта 09.09 | 11:56

Вицепремиерът има рожден ден, като почерпката започна още в самолета по път за Китай

От Кремена Бедерева

С торта и свещичка посрещнаха вицепремиера Даниела Бобева в правителствения самолет в неделя вечерта. Лично премиерът Пламен Орешарски поднесе тортата на заместничката си в правителствения самолет, съобщава в. "Стандарт".

Бобева посрещна рождения си ден във въздуха, тъй като е част от водената от министър-председателя делегация в Китай. Веднага след като самолетът излетя, вицепремиерът почерпи за здраве всички пътници. 

Премиерът Пламен Орешарски вече пристигна в Китайската народна република, където ще участва в най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум, предаде БНР.

На "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летния Давос", българският премиер ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват във форума. Пламен Орешарски ще представи своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията "Ново начало за Европа" заедно с премиера на Белгия Елио ди Рупо, премиера на Финландия Юрки Катайнен и премиера на Малта Джоузеф Мускат.

Форумът в град Далиен ще събере повече от 1600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи. Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на "новите шампиони".

В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Н.Пр. Ли Къцян.

Водещи

Най-четени