Орешарски решен да реализира мерките за стабилизиране на страната 22.06 | 11:38

На правителството му се паднаха най-тежките 100 дни, заяви той

От Христина Рафаилова

Въпреки протестите правителството продължава с неотложните мерки за стаблизиране на държавата. Това стана ясно изказването на премиера Пламен Орешарско по време на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти.

Министър-председателят подчерта, че на неговия кабинет са се паднали най-трудните първи 100 дни, цитиран от БТА.

Той разясни пред аудиторията основните моменти от плана "Орешарски” . Премиерът каза, че са засилени някои от социалните програми. Също така кабинетът се е фокусирал върху проблема с младежката безработица. За пореден път той даде заявка, че ще бъдат реализирани и мерки за подобряване на бизнес климата у нас.

Министър-председателят обеща част от мерките да се реализират в първите 100 дни, а по други да се постигне значителен напредък през този период.

Орешарски изрази оптимизма си от визитата си в Брюксел. Той каза, че се чувствал обнадежден от срещите с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, с шефа на НАТО Андерс Фог Расмусен и с шефа на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Той коментира, че очаква подкрепа от лидерите на ЕС за реализирането на общностни политики, които да имат ефект на местно ниво. 

Най-четени