Орхан Исмаилов застава начело на „Свобода и достойнство” 27.11 | 16:51

Зам.-министърът на отбраната в оставка беше избран с пълно единодушие

От iNews.bg

Народна партия "Свобода и достойнство” вече има нов председател и това е заместник-министърът на отбраната в оставка Орхан Исмаилов. Той беше избран единодушно на първия редовен конгрес.

"Влизам в политиката защо съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни – в името на България", заяви Орхан Исмаилов.

Според досегашния председател на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов - единствен депутат от формацията в рамките на Реформаторския блок, излизането на ДСБ в позиция е намалило влиянието на Реформаторите върху ГЕРБ. В същото време е засилило влиянието на Патриотичния фронт. Според него това е довело и до дестабилизация на правителството.

"Трябва да се обединяваме хората, всички които са в дясно център, които имаме една обща ценностна система трябва да сме заедно. Нашата цел е всеки един български гражданин да се чувства свободен, достоен независимо от неговата религиозна, етническа, културна принадлежност. Нашата амбиция е в новия парламент да имаме колкото се може по-широка представителност”, каза още новият председател.

Водещи

Най-четени