Освен че сервира синьо мляко, забавачката в Асеновград крала и пари 19.03 | 07:45

Регистрирани са финансови нередности в детската градина

От Цанка Донкова

Детската градина в Асеновград, в която бе сервирано мляко с отрова за мишки, е имала и други нарушения, съобщава в. "Стандарт". 

Данните от проверка, назначена след съмнителното мляко, сочат, че в забавачката е имало и финансови нередности. 20 000 лева от месечните такси на хлапетата са били отклонени с фалшиви кочани. Парите са били събрани от родителите, но след това не са отчетени в Община Асеновград.

По думите на шефката на отдел "Хуманитарни дейности" към Община Асеновград проблемът с невнасянето на парите от таксите от страна на детската градина не е от днес. Преди време пак имало задържана сума в размер на около 13 хиляди лева, които са от такси за около четири месеца.

Миналата седмица на 127 деца в детската градина бе сервирано прясно мляко с нетипичен син цвят. Част от децата бяха пили млякото. По-късно малчуганите бяха поставени под лекарско наблюдение, а в млякото бяха открити следи от отрова за гризачи. Лекари и токсиколози отчетоха, че децата, пили от съмнителното синьо мляко, са в добро здравословно състояние.

Заради случая със синьото мляко директорката на детската градина подаде оставка.

Водещи

Най-четени