Освободиха и шефа на варненската полиция 12.06 | 20:50

Комисар Тодор Иванов бил придобил право за пенсия

От Десислава Маданска

Директорът на Областната дирекция на МВР-Варна, комисар Тодор Иванов, е освободен от длъжност, съобщиха от ведомството. Той е отстранен от поста със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

От ведомството съобщават, че Иванов е освободен, тъй като вече е придобил право на пенсия.

Временно длъжността ще изпълнява главен инспектор Чавдар Нанков. Досега той бе началник на Второ районно управление на полицията в морската столица.

Тодор Иванов бе назначен за директор на полицията във Варна на 20 септември 2012 г. Той е бивш началник на Звено "Борба с организираната престъпност" в морския град. Той бе представен през миналата година лично от бившия шеф на МВР от кабинета на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В начало на юни тази година и новото ръководство на МВР, начело с министър Цветлин Йовчев поиска оставките на директора на СДВР старши комисар Валери Йорданов, на началника на столичното Трето РУ "Полиция" комисар Валентин Симеонов заради неупражнен контрол. 

Бяха поискани и оставките на директорите на областните дирекции на МВР във Видин, Кюстендил, Монтана, Плевен и Търговище.

Водещи

Най-четени