Осем души остават в болница след катастрофата край Микре 23.12 | 09:27

Събота ще бъде ден на траур в община Лясковец

От iNews.bg

След тежката катастрофа край Микре осем души остават в болницата в Ловеч. Една от пострадалите – жената, която загуби ръката си, е в реанимация. Всички ранени вече са стабилизирани и състоянието им овладяно.

Това разказа кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Хората, които оцеляха след зверския инцидент разказват, че кола се врязала в предната лява гума и преобърнала автобуса на дясно. Всички вътре били един върху друг и се наложило да излязат през предния прозорец, защото вратите били затиснати. Шофьорът на автобуса пък починал веднага при удара от прободна рана и на практика автобусът бил неуправляем.

В съботния ден ще се състоят погребенията на шофьора на автобуса и един от пътниците, които загинаха след жестоката катастрофа. Припомняме, че трима души загинаха, а 13 бяха сериозно ранени. Причината за катастрофата е неправилна маневра. Жена, управлявала леката кола, навлиза в насрещното и се блъска челно в автобуса. Шофьорката загива на място, на място умира и шофьорът на автобуса. Загива и още един пътник.

Водещи

Най-четени