Осигурени са 50 млн. лв. за пътя Ботевград-Мездра 13.07 | 18:39

Финансирането идва от държавния бюджет

От Андриян Георгиев

Осигурени са 50 млн. лв. от необходимите 80 млн. лв. за започването на разширението на пътя Ботевград-Мездра и превръщането на този участък от Е-79 във високоскоростен път. 

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков във Враца, цитиран от БТА.

Средствата - 50 млн. лв., за разширяването на отсечката на международния път Е-79 между Ботевград и Мездра се осигуряват от държавния бюджет. Останалото финансиране за проекта ще бъде привлечено по европейски програми или чрез заем, като най-вероятно е това да бъде заем от Европейската инвестиционна банка, защото това е най-бързият начин за набавянето на средствата, уточни вицепремиерът.

Дянков е обсъдил във Враца и финансирането на основния ремонт на участък от Е-79 през Враца, който трябва да започне до месец.

Също така вицепремиерът е получил от кмета на Враца готов проект за реконструкция на стадиона в града, за която ангажимент пое преди два месеца премиерът Бойко Борисов. Според Симеон Дянков ремонтните  дейности ще бъдат извършени на два етапа, като най-напред ще се ремонтират трибуните, ще бъдат поставени нови пейки и осветление, както и електронно информационно табло. За този първи етап ще са необходими 4,3 млн. лв. и те ще бъдат осигурени, за да отговаря спортното съоръжение на изискванията на УЕФА.

Водещи

Най-четени