Осигуряват работа на 230 безработни във Видин 28.10 | 12:22

Включените в проекта безработни ще преминат и през обучителни курсове

От Силвия Стоядинова

Кметът на община Видин ще осигури трудова заетост на над 230 безработни лица по проект „Нов избор – развитие и реализация”. Дейността по проекта стартира през месец юли тази година, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. В момента текат усилени обучителни курсове на включените в проекта лица.

Първите трудови договори кметът на община Видин връчи вчера заедно с Росица Стелиянова - изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.  Стелиянова пък даде 5 сертификата за завършен обубителен курс по професиите „Деловодство и архив” и „Текстообработване”.

В структурите на Община Видин и общинските предприятия ще се осигури трудова заетост на над 230 безработни лица, които ще преминат обучителни курсове по заявените професии.
Основните цели по проекта са извършване на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на безработни лица, регистрирани в дирекции „Бюро по труда”. В осигуряване на трудова заетост след обученията  пък се изразява основната дейност по проекта.

Последните данни на Агенцията по заетостта за месец септември отчетоха, че в 17 области в равнището на безработица е над средното за страната, сред които и община Видин, където тя достига почти 15%.

Водещи

Най-четени