Оскверниха пресния гроб на Сашо Японеца - бодигарда на Митьо Очите 13.06 | 13:29

Изровени са около 30 см от горния слой на пръстта, кръстът и цветята са разпръснати

От iNews.bg

Няколко часа след погребението на 46-годишния Александър Алексиев - бодигардът на Митьо Очите, който опита с тялото си да го предпази от куршумите в ресторант "4 You" в Слънчев бряг, гробът му е превърнат в бойно поле, съобщи Флагман.бг. Въпреки че Гробищният парк в Бургас има охрана, вандалите са успели да проникнат и да извършат пъкления си план.

Униформени полицаи са отцепили периметър от около 20-ина метра до гроба   на Сашо Японеца, а на мястото са неговите брат, съпруга и майка. Те са потресени от гледката, на която са се натъкнали тази сутрин, когато към  08,30 ч.отишли да прелеят гроба, както повелява църковната традиция до 9-ия ден след погребението. 

Ровено на около 30 до 40 см, но не по протежението на целия гроб, а е разхвърлена пръстта само от горния слой, образуван след полагането на ковчега, пише бургаското електронно издание, позовавайки се на сведения на полицай от мястото на вандализма. Според него няма данни да е правен опит да се стигне до тялото, заровено два метра под земята, за търсене на скъпоценности.

Водещи

Най-четени