Основните политически играчи дадоха своя глас 06.11 | 13:31

Всеки от тях не пропусна да се изкаже след пускането на бюлетината

От iNews.bg

В средата на изборния ден можем да кажем, че по-голямата част от политическия елит вече даде своя глас. Сред упражните това право са Цецка Цачева, ген. Румен Радев, Цветан Цветанов, Меглена Кунева, Трайчо Трайков, Красимир Каракачанов, Ахмед Доган, Симеон Сакскобургготски, Ивайло Калфин.

Вижте какво каза всеки от тях след излизането си от тъмната стаичка.

Цецка Цачева:

"Гласувах за повече справедливост в българското общество, за работещи институции, за съхранени национални традиции, за отстояване на националния интерес”.

Ген. Румен Радев:

"Промяната е неотложна и тя зависи от всички българи, които днес ще гласуват. Вярвам, че енергията, която усетих на срещите си в страната скоро ще се материализира".

Веселин Марешки:

"Гласувах, за да може най-накрая по демократичен с огромната сила на нашия вот начин да изхвърлим корумпираните политици от управлението на България".

Цветан Цветанов:

"Гласувах за стабилност. Убеден съм, че това ще бъде основният мотив на всички български граждани, защото днес повече от всякога се нуждаем от стабилност. За мен е важно, че в избирателните секции се наблюдава висока активност. Това е най-важното за една демокрация. Бъдещите президент и вицепрезидент на Република България ще бъдат избрани с висока подкрепа от страна на българските граждани".

Меглена Кунева:

"Президентската институция е изключително важна за страната. Гласувах за нейната независимост, за нейната демократичност и за гарантирането на евроатлантическите ценности".

Ивайло Калфин:

"Гласувах за това да се намали напрежението, омразата в обществото, да се обединим около някои национални цели, които са важни за всички нас и са надпартийни и да изпитваме повече чувство за достойнство, когато държавният глава представлява държавата. Надявам се много по-висока от обичайната да бъде избирателната активност, не заради закона, а заради това, че има смисъл хората да гласуват. От нас зависи как ще изберем държавния си глава, кой ще бъде той и как ще се движи държавата ни напред. Надявам се да има и висока активност за референдума, за да бъде успешен. Възползвах се да гласувам на референдума, ние сме и регистрирани като инициативен комитет и работихме в полза на това да бъде гласувано. Смятам, че е важно в България да се научим, че пряката демокрация също е важна и, че референдумите трябва да са успешни".

Пламен Орешарски:

"Гласувах за един силен надпартиен президент, който не сме имали от началото на прехода, и който би могъл да зададе друг тон и друга посока на развитието на нашата страна. Аз гласувам тук от началото на прехода и за първи път виждам толкова много хора, което е показателно и много хубаво. Надявам се да има висока избирателна активност".

Трайчо Трайков:

"Гласувах, за да дам сила на свободните хора. Ако не се гласува днес, утре може да ни карат да празнуваме пак Октомврийската революция”.

Красимир Каракачанов:

"Гласувам за България. Знаете, че България е над всичко в моето съзнание и в моята дейност. Страната не може да продължава по този начин. Не може да продължава с тази мизерия и огромна емиграция на млади хора от България и с това нашествие, което се очертава пред цяла Европа. Нещо трябва да се промени".

Десислава Танева:

"Гласувах за развитие на България и за подобряване условията на живот на хората. Гласувах всички да живеем в условията на сигурност и всеки един гражданин на страната да има възможности и условия за развитие".

Мустафа Карадайъ:

"Днес е важен ден за демокрацията в Република България. Вотът на гражданите ще даде необходимата промяна на страната. Вярвам, че всички членове и симпатизанти на ДПС ще подходят към избора за президент и вицепрезидент по депесарски – активно и отговорно".

Томислав Дончев:

"Tози, който не гласува, дава шанс на някой друг да решава вместо него. Гласуването е шанс да държиш съдбата си в собствените ръце. Гласувайки, с нашето доверие изпращаме човек, който да работи от наше име. Задължителното гласуване показа, че българинът е до голяма степен дисциплиниран, което е добрата новина".

Слави Трифонов:

"Гласувах като гражданин, както всеки път. Много хора ще гласуват на референдума. Много време съм популярен и не мога да се чувствам като нещо, което не съм. Чувствам се като всички българи. Това, което сме инициирали сме го инициирали като граждани, а не като популярни лица. Необходимо е търпение и всичко ще си дойде на мястото. Независимо дали ще е успешен или не този референдум, хората в крайна сметка ще осъзнаят своята собствена сила. Това се очаква от този референдум".

Водещи

Най-четени