Останалият без пръстчета Цецко намери нови родители 08.05 | 09:55

Детето е настанено в приемно семейство в Монтана

От Христина Рафаилова

Цецко от Враца, който загуби пръстчета от краката си заради родителите си, има ново семейство. Това съобщи шефът на регионалната служба за социално подпомагане Георги Цеков пред "Стандарт". Детето е настанено при хора от ромската махала "Огоста" в Монтана.

Имената на приемните родители на Цецко обаче се пазят в тайна. Това било категоричното указание на Агенцията за социално подпомагане.

Новото семейство на момченцето досега не е полагало приемна грижа. Според изданието родителите на Цецко са млади и интелигенти хора. Те имало две собствени деца на 7 и на 8 години.

Момченцето се чувствало много добре в новата среда и бързо се приспособявало.

Четирите сестри на Цецко също ще бъдат настанени в приемни семейства, като социалните в Монтана работят с няколко двойки, които може да поемат грижата за децата.

Трагичната съдба на Цецко стана известна на цяла България, след като той изгуби час от пръстчетата си

заради начален стадий на гангрена, причинена от измръзване. Детето беше намерено в дома на пастрока си в безпомощно състояние.

Малко по-късно стана ясно, че момченцето е било държано през зимата в щайга на терасата. То беше открито с в рани и отоци от побои и с жабешко коремче заради системно недохранване.

 

Водещи

Най-четени