Остри коментари в НС след резолюцията от Брюксел 09.10 | 14:00

В Парламента политическите групи излязоха с остри декларации по темата. И последваха обвинения между управляващи и опозиция

От iNews.bg

Какви са коментарите в Народното събрание след приетата снощи в Брюксел резолюция за върховенството на закона в България? Съвсем очаквано приетата резолюция скара депутатите още в самото начало на заседанието. Имаше размяна на обвинения от парламентарните групи чрез декларации.

От опозицията заявиха, че с резолюцията "Европа за първи път е прогледнала за проблемите в България”. А от управляващите бяха категорични, че тази резолюция е "мнението на социалистите, а не на Европа”.

Спорът по темата започна още в студиото на "Здравей България”. Според евродепутата Андрей Новаков резолюцията няма да доведе до правни последици, но ще навреди на имиджа на страната.

"Това е едно снемане на доверието от страна на Европейския парламент към управляващите в България. В същото време се изразява една подкрепа към българските граждани”, заяви Цветелина Пенкова.

"Един евродепутат, който не е от България, да стане и да каже: "Искам да им спрем парите”. Дадохме шанс за това нещо да се говори”, каза Андрей Новаков.

В Парламента политическите групи излязоха с остри декларации по темата. И последваха обвинения между управляващи и опозиция.

"От вчера има ясна резолюция.От вчера Европа с пръст посочи виновниците. Те са от ГЕРБ и Обединените патриоти. От вчера погледът на Европа е съвсем различен и ние трябва да го признаем в зала”, обяви Драгомир Стойнев от БСП.

"Докато има социалисти в България, на нас не ни трябват пазачи на казана. Ние не отричаме, че има проблеми, но няма да приемем България да е черната овца, защото не е. Утре изборите ще минат и петното ще остане”, отвърна Тома Биков от ГЕРБ.

Водещи

Най-четени