Осуетиха отвличане в Пловдив 26.02 | 20:38

Апашите щели да искат 750 хиляди лева откуп

От Цанка Донкова

Полицията в Пловдив е успяла да осуети опит за отвличане на жената на местен бизнесмен, с цел получаване на откуп от 750 хиляди лева, съобщава в. "Всеки ден". Двама мъже са задържани в града под тепетата.

 

Обект на интереса на апашите са били бизнесменът Атанас Червенков, съпругата и децата му. Червенков работи в сферата на медицината, търговията и туризма. Той има частна поликлиника и други медицински структури в града.

Униформените първоначално са задържали петима души. Само за трима от тях обаче било потвърдено, че участват в престъпната схема. Единият от тях обаче самоволно се е отказал от участие в замисленото престъпление и е съдействал активно на разследването.

 

Двамата задържани са Ж.Г., на 26 години от Гълъбово и А.М. на 21 г. от Костенец. Останалите са разпитани като свидетели. При обиск на 4 адреса във Варна и Костенец са иззети автомобил, с който е било планирано да се извърши отвличането, множество "свински опашки", предвидени за обездвижване на жертвата, пистолет, патрони и електрошокова палка. Намерени са и две маски за лице, предназначени за използване при извършване на престъплението.
Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска постоянен арест.

Все още не е ясно дали полицията е действала по сигнал или жалба от набелязаната за отвличане жертва.

 Двамата задържани са осъждани за различни кражби, включително и на автомобил. Единият се разследва и за грабеж. Ако бъдат признати за виновни по новото обвинение, могат да получат до 6 години затвор.

Водещи

Най-четени