Осъден за убийство преби полицай в София 05.01 | 10:20

До сбиването се стигнало заради пътна ситуация, предполагаща опасност от катастрофа

От Кремена Бедерева

Нанесен е побой на полицай от двама мъже в София късно снощи, съобщава МВР.

Вчера - 4 януари, около 16 часа на тел. 112 бил получен сигнал за свада между шофьори на две коли на бул. "България” и Околовръстно шосе, в района на пътен възел "Бояна”.

Незабавно на мястото на инцидента са изпратени автопатрули от столичната дирекция и Четвърто районно управление. Установени са колите – Golf 4, управляван от Х.Г. (27 г.)  и Mercedes, в който се возели К.Б. (43 г.) от Сатовча, Благоевградско и синът му Н.Б. (23 г.).

Служителите на реда установили, че докато К.Б. шофирал, няколко пъти засичал другата кола, впоследствие го изпреварил и рязко спрял пред него. Другият шофьор реагирал адекватно и успял да предотврати пътния инцидент, спрял и попитал през стъклото возещите се в Mercedes-а какво става.

Двамата мъже се развикали и започнали да го обиждат. Тогава той се легитимирал с полицейска карта, което още повече ги ядосало. Излезли от колата, въоръжени с бухалка и нивелир, и започнали да го удрят по ръката, с която той се опитал да се предпази.

Приятелката на потърпевшия се опитала да прекрати свадата, но и тя отнесла няколко удара. Агресивните мъже се нахвърлили с удари и на други граждани, които станали случайни свидетели на инцидента и се опитали да помогнат. Пристигналите полицейските патрули задържали авторите на побоя.

След преглед в болнично заведение Х.Г. бил освободен.

К.Б. и Н.Б. са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Бащата е криминално проявен – регистриран за убийство и хулиганство, с осъдителна присъда за първото престъпление.

Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Водещи