Осъдиха Александър Томов на 9 години затвор 26.01 | 11:37

Според прокурорите, Томов, заедно с още трима подсъдими, са източили "Кремиковци" и ЦСКА

От Деляна Петкова

Софийският градски съд (СГС) призна Александър Томов за виновен по едно от обвиненията за присвояване от МК "Кремиковци". Присъдата е девет години затвор, съобщи БТА. Присъдата е за присвояване на стойност около 15 милиона лева.

Съдът лиши Томов и от възможността да заема висши държавни длъжности. Това означава, че той няма да може да се кандидатира и да участва и в предстоящите президентски избори. По всички останали обвинения Томов беше оправдан. 

Александър Томов определи присъдата на СГС като "Неморална".

Припомняме ви, че вчера Прокуратурата поиска 15 години затвор за бившия изпълнителен директор на металургичен комбинат "Кремиковци" и бивш президент на футболен клуб ЦСКА.

Според обвинението той, заедно с Александър Гарибов и Иван Иванов и Божко Бонев, са виновни за длъжностни престъпления и докумнетни измами. От металругичния комбинат и футболния клуб са източени 36 млн. лева, заявиха прокурорите.

Вчера защитата на Томов коментира, че "бедата" на това дело е неразбирането на прокуратурата на рутинни търговски операции.

В подкрепа на твърдението си защитниците представиха нотариален акт за едно от общежитията на "Кремиковци", за което Томов е подсъдим, но което е било върнато в активите на дружеството още през 2009 година.

Най-четени