Осъдиха майката, която шамароса учителка 30.03 | 16:11

Крещяла и ударила, но се размина с условна присъда и порицание

От iNews.bg

Разградския районен съд одобри сключеното споразумение между Районната прокуратура в Разград и Шехризаде Хасанова, която удари учителката на сина от основното училище "Никола Икономов" в града.

Подсъдимата се признала за виновна по всички факти в обвинителния акт на воденото срещу нея бързо производство и ще изтърпява наказание от една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание.

Шехризаде Хасанова беше обвинена от Районната прокуратура в Разград в причиняване на лека телесна повреда на старши учителката в основното училище "Никола Икономов" Р.М. при изпълнение на службата й. Това е престъпление по член 131, ал. 2, т. 3, във връзка с ал. 1, и за извършени непристойни действия, изразяващи се във викове, крясъци и оскърбително отношение към учителката, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 15 март подсъдимата влязла в училището на сина си. Учителката излязла да се срещне с нея и да й върне хилката за тенис и топката, с която ученикът се целел в педагожката. Тогава Османова започнала да обижда преподавателката и я ударила по лицето. Непристойните действия на майката били наблюдавани от ученици и учители в основното училище.

Одобреното от Районния съд в Разград споразумение е окончателно и е със сила на присъда.

Това е един случаите, заради които МОН обяви, че ще въведе паник бутони в училищата.

Водещи

Най-четени