От COVID-19 се генерират нови болести, защото той уврежда нервната система и други важни органи 15.10 | 13:00

Ваксинацията е основното оръжие срещу COVID-19, но също толкова важно е всички да спазват въведените противоепидемични мерки

От iNews.bg

От COVID-19 се генерират нови болести, защото той уврежда нервната система, сърцето и други жизненоважни органи, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Има вероятност ваксинирано лице да се разболее - около 50% при Делта варианта на SARS-CoV-2, при другите варианти процентът е много по-малък, но рискът от усложнения, хоспитализация и смърт е минимален. Преболедувалите също изграждат имунитет, но заразяването с коронавирусна инфекция може да доведе до много последващи усложнения.

Ваксинацията е основното оръжие срещу COVID-19, но също толкова важно е всички да спазват въведените противоепидемични мерки.

Основните мерки, които се препоръчват за намаляване предаването на коронавирусната инфекция, са носенето на предпазна маска, спазването на физическа дистанция, стриктна хигиена на ръцете, респираторен етикет, оставане у дома при поява на симптоми на инфекциозно заболяване или настинка и избягване на докосването на лицето, носа, очите и устата.

Водещи

Най-четени