От Близнашки с благодарност – президентството догодина с 1 млн. лв. отгоре за харчове 08.09 | 07:27

Парите са основно за визити и посрещане на гости на държавния глава

От iNews.bg

"Аз ще ти услужа, после ти ще ми услужиш." Горе-долу така изглеждат отношенията между служебния премиер Георги Близнашки и качилия го на този пост – президентът Росен Плевнелиев. 

Докато ни обясняват колко тежка е ситуацията с бюджета и колко е нужно той да бъде актуализиран, така през следващата година администрацията на държавния глава ще има да харчи с близо 100 000 лв. повече. 

Това се предвижда в проект на постановление на финансовото министерство, пише в. "Труд". 

Според документа 801 000 лв. ще отидат за международната програма на президента и за посрещане на чужди делегации и гости. Основното перо в такива случаи обикновено е свързано с разходи за правителствения Авиоотряд 28, обясниха от президентството. Оттам допълниха, че предстоят посещения на редица делегации, сред които и на австрийския президент.

Останалите 179 000 лв. са за разходи за персонал заради промени в законите, но не се уточнява какви.

С проекта се предвижда още да бъдат отпуснати допълнително 5 млн. лв. за Българската национална телевизия (БНТ). Те ще се използват за разпространението на програми, свързани с обществената функция на БНТ. Част от средствата ще отидат, за да си плати телевизията таксите за цифрово разпространение. 

Водещи

Най-четени