От Народното събрание казаха кога Никола Минчев се е тествал за КОВИД 13.01 | 13:30

През последните дни председателят на парламента стана обект на критики

От iNews.bg

Председателят на Народното събрание Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница "Лозенец", който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил  антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница "Лозенец", като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София. Това съобщиха от Народното събрание.

Като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС, допълват от институцията.

Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото, категорични са от НС. През последните дни председателят на парламента стана обект на критики и въпроси - дали се е тествал след КСНС или още преди съвета в президентството се е чувствал зле и се е подложил на изследването.

Водещи

Най-четени