От Президентството се извиниха за "мангалите" 19.07 | 14:25

Стратегията за интеграцията на ромите беше качена със злополучно заглавие на сайта

От Деляна Петкова

На официалния сайт на Президентството беше публикувана Стратегията за интеграцията на ромите. В това, разбира се, няма нищо лошо. Само че името на файла беше - National Strategy Integrate Mangali.pdf.

От администрацията на президента Росен Плевнелиев час по-късно излязоха и с официалната позиция по темата. "Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента", се казва в изявлението.

От президентството коментираха, че файлът е свален, което показа и нашата проверка, в последствие е променено името. Оттук нататък стриктно ще следим какво се качва на сайта, обещават чиновниците.

"Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица", се казва още в съобщението. 

От Администрацията поднасят своите извинения на засегнатите и допълват:

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи".



Водещи