От днес листовките за бъдещите шофьори ще бъдат на таблети 01.10 | 10:30

Предстои въвеждането на нови четящи устройства на личните документи

От iNews.bg

Всички теоретични изпити за шофьори се провеждат на таблети от днес.

Целта е справяне с корупцията и измамите, които да доведат до подобряване на безопасността на движение. Промяна при формулиране на въпросите няма и тяхното съдържание е идентично на това с хартиените листовки, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Цветелин Цветанов, цитиран от БНР.

За да се прекратят практиките на явяване на чужд човек на мястото на кандидата, в началото всеки изпитван сам си прави снимка чрез таблета. По време на изпита електронното устройство ще прави още снимки, като те ще се сравняват с тази в бъдещата шофьорска книжка на изпитвания.

Предстои въвеждането на нови четящи устройства на личните документи. Водим разговори с МВР да ни бъдат предоставени база данни за личните данни, които ще съпоставят снимката в момента на изпита и снимката, която е представена към личните документи.

 

Ще премахнем и т.нар. явление явяване на един вместо друг кандидат. От началото на годината имаме близо 300 анулирани изпита на кандидати. Едни са за представяне на документ с невярно съдържание, фалшиви дипломи, явяват се под чужда самоличност, има направени опити за преписване, каза още Цветелин Цветанов.

Водещи

Най-четени