От прокуратурата признаха: Не сме претърсвали сгради на КТБ и TV7 13.06 | 15:07

Претърсвани са офиси на търговски дружества, не на банки и медии

От iNews.bg

Софийската градска прокуратура не е извършвала претърсвания на сгради и помещения на КТБ АД и на TV7 и News7. Това обявиха от пресцентъра на прокуратурата. По-рано днес бе разпространена информация, че екипи на полицията и държавното обвинение са нахлули в офис на банковата институция и офисите на двете телевизии, като са извършили претърсване и са иззели материали.

Според информацията причина за акцията е бил сигналът на "Протестна мрежа" срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Управата на КТБ АД и ръководството на медиите отрекоха да е имало подобни проверки. От самата прокуратура днес обявиха, че в рамките на образувано досъдебно производство са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества.

"Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества след издадени предварително 19 разрешения от Софийския градски съд. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии", уточниха още от прокуратурата.

Водещи

Най-четени