Отбелязаха с литургия 1 година от интронизацията на митрополит Киприян 17.12 | 13:16

Празникът, който отбелязваме, е и на всички православни братя и сестри, отбеляза областният управител на Стара Загора

От iNews.bg

Областният управител Гергана Микова присъства днес на Божествената света литургия по повод една година от интронизацията на Старозагорския митрополит Киприан. Тържественото богослужение се извърши в катедралния кхарм "Св. Димитър” в Стара Загора. На него присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, кметът на Мъглиж Господин Господинов, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, общински съветници, представители на различни институции, десетки миряни.

В края на службата Негово Високопреосвещенство отправи поздрав към свещениците от Старозагорската епархия, официалните гости и християните в храма. Той благодари на всички за доверието, което е получил през своята първа година след интронизацията му на Старозагорската епархийска катедра. Той пожела мир и благоденствие за България и здраве и любов за всички нейни чеда.

В поздравителния си адрес до Старозагорския митрополит г-жа Микова написа:

"Вие заехте достойно своя висок църковен пост. С усърдие и всеотдайна Христова любов към ближния поехте кръста да служите не само на светата ни Църква, но и на всички нейни чеда, които всеки път с трепет се вслушват във Вашите благи слова. Затова днес празникът, който отбелязваме, е не само Ваш личен, но и всички православни братя и сестри от Вашия църковен окръг. Владико светий, приемете дълбоката ми благодарност за безкрайните Ви добри дела, с които ни дарявате и ни правите по-благородни и по-силни духом”.

Водещи

Най-четени