Отбелязваме Европейския ден на потребителя 15.03 | 07:34

ЕК е предвидила инициатива и в България

От Ивайло Ачев

Днес, 15 март, Европа отбелязва Деня на потребителя. Във връзка с това Европейската комисия организира мащабно събитие, посветено на правата на потребителите, в което да се включат широката публика български граждани, съобщават от ЕК.
В инициативата по-специално ще бъде акцентирано върху новите правила за етикетите на храните, както и тези за мобилните оператори, правата на пътниците на автобусен и железопътен транспорт, банковите и финансови услуги. Ще бъде представена и актуализирана публикация по темите.
Събитието, което се организира в тясно сътрудничество с асоциация "Активни потребители", ще започне в 12 часа в Мол "Сердика".
То ще бъде открито от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Жулиета Хубенова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и д-р Венцеслава Тасева – заместник–изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) .
 
Експерти по потребителски въпроси от Европейския потребителски център и асоциация "Активни потребители" ще отговарят на поставени от гражданите запитвания и казуси в специално обособена "приемна за потребители".
След събитието ще има игри и викторини за малки и големи, в които се предвиждат символични награди за победителите.

Водещи

Най-четени