Отблокираха сметките на община Видин 05.02 | 11:44

Близо 2 г. заради дългове към фирми и доставчици сметките на общината бяха блокирани

От Кремена Бедерева

Запорите върху сметките на община Видин са вдигнати в края на януари, след като в продължение на близо две години бяха блокирани. Това съобщи народният представител Владимир Тошев на среща с жители на град Дунавци.

Дълговете на общината към фирми и доставчици са погасени с помощта на финансовото министерство след преговори с кмета на Видин Герго Гергов, уточняват от община Видин. За първи от началото на мандата си видинския кмет ще може да разплаща през сметките на общината, допълва още БТА.

Те бяха запорирани по време на предишния кмет още през февруари 2011 година. Тогава бе наложен запор на всички сметки от контрагенти на общината за сумата от около 12,5 милиона лева.

На среща с жителите на Дунавци видинският кмет пое ангажимент да бъдат решени проблемите на града, като качеството на питейната вода, състоянието на канализацията и водоснабдяването, инфраструктурата и липсата на част от осветлението в града.

В Дунавци ще бъде реализиран проект за изграждане на воден цикъл по оперативните програми през периода 2014-2020 година.

Водещи

Най-четени