Отварят Лот 2 на АМ "Тракия" на 1 юли 13.06 | 14:48

От АПИ правят опити да пуснат в експлоатация и отсечката от Нова Загора до Ямбол за 1 юли, но "може и да не стане"

От Петър Чернев

Отсечката от АМ "Тракия", която свързва Стара Загора и Нова Загора (Лот 2), ще бъде пуснат на 1 юли, съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров, цитиран от Econ.bg.

На 15 юни комисия ще започне работата по издаването на Aкт 15, с който да констатира, че участъкът е напълно завършен.

Лазаров коментира още, че се правят опити в експлоатация от 1 юли да бъде пуснат и Лот 3 (от Нова Загора до Ямбол). Според преценката на АПИ това обаче "може и да не стане".

iNews припомня, че в участък от Лот 3 беше сбъркана рецептата на асфалта. По тази причина изпълнителят - гръцката компания "Актор" сега трябва да махне старата настилка и да сложи нова. В тази дейност на компанията помага сдружението "Тракия IV”, което строи лот 4, за подмяната на асфалта, информира Лазаров.

Вносен битум от Гърция използват както изпълнителите на лот 2, така и "Актор", които строят отсечката от Нова Загора до Ямбол. Това се налага, тъй като в България има проблем около процеса на полимеризиране на строителния материал, стана ясно още днес.

Срокът за окончателното завършване на лот 4 и свързването му с готовата част от автомагистралата край Карнобат е в началото на 2013 г. Той ще бъде спазен, въпреки неблагоприятните климатични условия като проливните дъждове в началото на месеца и инцидента край "Петолъчката", показа проверка на строителните работи преди седмица.

Водещи

Най-четени