Отварят плевенския зоопарк за посетители 16.12 | 10:35

В рекострукцията на парка са вложени близо 350 000 лева

От Силвия Стоядинова

Плевенският зоопарк "Кайлъка" отваря врати за посетители на 16 декември, след като официално получи лиценз от Министерството на околната среда и водите, информират от пресцентъра на Община Плевен.

Лицензът удостоверява годността на зоологическата градина за опазване на диви животински видове извън естествената им среда чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, а срокът на валидност на лиценза е до 29 ноември 2015 г.

Реконструкцията на обекта е започна през 2007-2008 г. с изграждането на нови клетки за лъва и коткоподобните маймуни, както и канализация и тоалетни.

Съгласно нормативните изисквания клетките имат открита и закрита площ, като закритата е оборудвана с подово отопление и облицована с плочки.

Дейностите са продължили през 2010 г., когато е била подменена оградата на заграждението за щраусите, разширена е външната клетка на маймуни "Бабуини”, ремонтирани са сеновалите и останалите стопански сгради.

За облагородяване на парка са направени нови бордюри и са асфалтирани алеите, монтирани са нови пейки и са обособени кътове за отдих.

За осъществяването на реконструкцията Община Плевен е вложила близо 350 000 лева.

Водещи

Най-четени