Отвориха тунела на бул. „Сливница“ при Лъвов мост 23.07 | 16:39

До 8 август движението между "Христо Ботев" и "Сливница" ще е двупосочно в тунела

От Филипа Тодева

Новоизграденият пътен тунел по северното платно на бул. "Сливница” вече е отворен, съобщиха от Столичната община. Тунелът е част от проекта за кръстовище на две нива при площад "Лъвов мост”, който се изгражда в момента.

До 8 август движението на пътни превозни средства по бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски" ще се извършва двупосочно в новия тунел.

Временната организация на движение до 8 август предвижда забрана за движение на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски", северния локал на бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски", както и кръстовището на бул. "Сливница" при бул. "Княгиня Мария Луиза" (северна и южна страна).

Дотогава ще бъдат приключени строително-монтажните работи по северния локал на бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски" и ще се пусне движението и по локалното пътно платно.

От 23 юли се работи по южното платно на бул. "Сливница" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Г. С. Раковски". Продължава изграждането на двата кръгови моста.

Водещи

Най-четени