Откраднаха килима от коледната украса пред "Невски", клошар ли го сви? 08.12 | 15:00

Коледната елха в столицата бе запалена на 1 декември, като тази година тя е край катедралата. Дни по-късно на новата пешеходна зона се появиха и златни прозрачни колони с надпис "Светлината в нас" и килим между тях

От iNews.bg

Килимът от коледната украса на площад "Александър Невски" в София е изчезнал снощи, пишат потребители в социалните мрежи. Повечето предполагат, че е бил откраднат, други дори коментират, че вероятно е дело на бездомник.

Коледната елха в столицата бе запалена на 1 декември, като тази година тя е край катедралата. Дни по-късно на новата пешеходна зона се появиха и златни прозрачни колони с надпис "Светлината в нас" и килим между тях. Украсата обаче предизвика смесени реакции сред столичани. Повечето от тях го намираха за нелепа хрумка. Фейсбук завря от критични реакции към коледното съоръжение.  

Дизайнът и реализацията на пространството около храм-паметника е дело на фондация "Колективът". Това е много активна организация в областта на градското пространство, която успя да спечели престижни награди с проекта си "Реките на София". На фейсбук страницата на "Колективът" липсва представяне на концепцията за организация на пространството около "Св. Александър Невски", но има обявена сходна инициатива за Русе. Там събитието е под наслов "Светлина в тъмнината" и е насрочено за тази вечер.

Водещи

Най-четени