Откриват консулство на Израел в Бургас 25.07 | 17:25

Консул става собственикът на фирма "Дрийм турс" Орлин Мандов

От Ралица Стоянова

Откриват почетно консулство на Израел в Бургас. Консулският окръг обхваща територията на областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Функциите на почетен консул ще изпълнява българският гражданин Орлин Мандов.

Мандов е собственик на фирма "Дрийм турс” ООД със седалище в гр. Варна и предмет на дейност туроператорска и турагентска дейност. В продължение на повече от десет години той оказва съдействие на посолството на Държавата Израел в Бургас и региона по множество въпроси от консулско, икономическо и културно естество. Владее отлично иврит, което изключително помага на мисията на Израел при решаването на множество казуси от консулско естество. Той е вторият почетен консул на Израел в България.

 Откриването на почетно консулство със седалище в Бургас ще допринесе за по-нататъшното развитие и задълбочаване на ползотворното двустранно сътрудничество с Израел, както и за засилването на икономическите връзки и културния обмен с тази страна, информират от правителствената пресслужба. 

Водещи