Открили биологичен материал на мястото на взривените складове* 08.06 | 13:24

Няма теоретичен шанс изчезналите работници да са живи, смята гл. секретар на МВР

От Деляна Петкова

Няма и теоретичен шанс изченалите работници от взривените складове да са живи. Това коментира главният секретар на МВР Калин Георгиев, цитиран от Агенция "Фокус".

"За съжаление, надеждата умира последна, но вие сами сте се убедили, че положението горе е като лунен пейзаж, кратерът е с дълбочина между 4 и 6 метра", обясни той.

По-рано днес стана ясно, че от мястото на взривените складове край пътния възел "Петолъчката" е открит и иззет биологичен материал. Това съобщи окръжния прокурор на Ямбол Георги Ханджиев, цитиран от БТА.

Материалът веднага ще бъде изпратен за анализ в Националната криминална лаборатория.

Ханджиев, заедно с директора на ОД на МВР в Ямбол Генчо Иванов, двама следователи от Националната следствена служба и трима от ямболското следствие, влязоха по-рано в района на инцидента.

Още вчера се появиха слухове за открити части от тела, като дори като източник на информацията се посочваше именно окръжният прокурор на Ямбол. По-късно обаче той отрече да е давал такава информация и гарантира, че когато има някакви нови данни, те ще бъдат оповестени.

По думите на Ханджиев на мястото на сградата, където са били обезвреждани боеприпасите е зейнал кратер с дълбочина 3-4 метра. Това е и една от причините да се появи хипотезата, че в склада е имало повече боеприпаси от обявеното.

* Информацията е актуализирана.

Водещи