Откриха новия АГ-комплекс в Русе 21.01 | 15:24

Стойността на ремонтните работи е 8,5 млн. лева

От Деляна Петкова

Премиерът Бойко Борисов откри новия АГ-комплекс в Русе, съобщи БТА. Инвестициите в строителството и ремонта на отделението са 8,5 млн. лева. Всички помещения вече са със специална "винилова" наситлка, която има антимикробно действие, но е и много устойчива.

Стените в родилните и операционните зали са покрити със стъклени плочи, които излъчват сребърни йони. Това гарантира стерилност на помещенията, без да бъдат използвани други препарати.

Стаите са оборудвани с легло, гардероб, шкаф и телевизор. Повечето от тях са за една родилка с бебе, но има и стаи за две майки с бебета, както и стаи за майки без бебета - децата ще са в отделна стая. На всеки етаж има и ВИП-стаи със собствен санитарен възел.

По време на церемонията от болницата припомниха, че строителните дейности започнаха още през 2006 година. Работата обаче спира за известно време.

На церемонията присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, министърът на транспорта Ивайло Московски, зам. министърът на здравеопазването Гергана Павлова и посланикът на Франция у нас Филип Отие.

Преди да открият новото АГ-отделение премиерът Борисов и посланик Отие изказаха съболезнования за смъртта на четиримата френски военнослужащи в Афганистан, от които единият е българския гражданин - Свилен Симеонов.  

Водещи

Най-четени