Откриха тялото на изчезналия след пороите в Габровско мъж 30.07 | 13:30

Две обучени кучета, спасители и доброволци се включиха в издирването му

От Теодора Кокаланова

Откриха тялото на изчезналия след наводненията в Габровско мъж. В търсенето се включиха и две кучета на Българския червен кръст заедно с трима спасители. Издирването бе проведено в дере с дължина около 2 км, затрупано с наноси и тиня.

Около 40 къщи са засегнати след наводнението в габровското село Враниловци, което пострада най-сериозно. Продължава описването на щетите, а социалните работници обикалят по къщите, за да може хората да получат еднократна помощ от 325 лева.

Обстановката в Габровско и Карловско след падналите проливни дъждове остава критична. По думите на кмета на община Габрово Таня Христова щетите след наводненията може да надхвърлят 1 милион лева, предаде агенция "Фокус". Екипи работят за възстановяване проходимостта на пътища и улици и проводимостта на мостове и водостоци.

Екипи на Гражданска защита, пожарната, полицията продължават разчистването, за което обаче са необходими и доброволци, информира Нова телевизия. Очаква се да пристигне тежка техника в пострадалите села, за да помогне на хората. 

61-годишната му майка почина вследствие на поройните дъждове. По време на пороите и заради разразилата се гръмотевична буря през нощта без ток са останаха 70 села и 4 квартала на Габрово. 

 

Водещи