Откриха убито изчезналото момиче от Перник* 12.01 | 12:57

Задържани са двама души за убийството, а единият се самоуби пред очите на полицаите

От Кремена Бедерева

18-годишната Мирослава Николова от Перник е била намерена в околностите на града убита,съобщават от МВР. Задържани са две лица, съпричастни към убийството на момичето.

Единият от арестуваните за убийството на момичето се е самоубил, става ясно от съобщение на сайта на министерството.

След проведените беседи в ГДБОП и в Института по психология на МВР, 36-годишният С.С. от Перник съдействал на разследването, признал своята съпричастност към планираното убийство и последвалото изнудване на близките на Мирослава.

Той разкрил съучастника си и мястото, където е укрито тялото на жертвата. В хода на разследването на тежкото криминално престъпление, при което С. С. сътрудничил активно, рано тази сутрин, с помощта на спасители от Планинската контролно-спасителна служба от Дупница жертвата е открита в околностите на Перник. 

При претърсване и изземване в къщата на заподозрения, той  помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната. С.С. успял да достигне до предварително укрит пистолет, след което се самопрострелял смъртоносно.

Мирослава изчезна на 7 ноември 2011 г. вечерта след тренировка. В продължение на 2 месеца Главна дирекция "БОП"-МВР и ОДМВР-Перник работи непрекъснато по случая, уточняват от ОДМВР.

"От момента на изчезването на момичето – вече два месеца и пет дни, колегите, работиха много активно, по всички възможни версии, с всички потенциални извършители на това престъпление, включително и версиите отвличане и убийство", каза министър Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус".

"След всички действия, предприети като оперативно-издирвателна работа, във вчерашния ден бяха задържани две лица като съпричастни за извършването на убийството на Мирослава. Те са познати на жертвата. Само преди минути в покрайнините на Перник беше открито тялото на Мирослава”, каза министър Цветанов.

"Оттук нататък нещата са в ръцете на правораздаването", добави той. Продължават процесуално-следствените действия.

iNews припомня, че Мирослава Николова е в неизвестност от 7 ноември 2011 г. Тогава към 20 часа тя не се прибрала вкъщи след редовната си тренировка по таекуон-до в залата, която е близо до дома ѝ до стадион "Миньор”.

Първоначално в медиите тръгнаха слухове за огромен откуп, поискан от близките ѝ. Това стана ден по-късно след изчезването ѝ - на 8 ноември 2011 г.

В следващите дни близките ѝ твърдяха, че е отвлечена, а полицията - че е избягала от къщи, където е имала семейни проблеми. Семейството обясни, че Мирослава не си е взела личните документи, нито телефона, когато е изчезнала от дома си.

Майката на момичето Емилия го издирваше самостоятелно в продължение на дни, като отхвърли версиите на полицията. Изчезването на Мирослава беше свързано с много слухове. Около Нова година имаше версия, че е възможно да е напуснала страната. От полицията заявиха, че момичето се издирва и чрез Интерпол.

Сестра ѝ Елеонора също заяви по bTV, че Мирослава е отвлечена. Междувременно на 2 декември 2011 г. Мирослава навърши 18 години.

* Новината е актуализирана към 15:50 часа

Водещи

Най-четени