Отложиха делото "Белнейски" за април 06.02 | 10:42

Причината за отлагането е липсата на тримата адвокати на подсъдимия Лазар Колев

От Ивайло Ачев

Върховният касационен съд отложи за април разглеждането на делото за убийството на сестрите Белнейски.

Причина за отлагането е липсата на тримата адвокати на подсъдимия Лазар Колев, които се оказаха възпрепятствани да присъстват. Служебният защитник на Лазар Колев, както и единият от упълномощените му - Марин Марковски, са с болнични, а третият - Димитър Марковски, е ангажиран по делото "Килърите" в Шумен, пише БТА.

Според майката на двете сестри Фани Белнейска, Върховният съд трябва да потвърди доживотната присъда на Колев, която беше постановена от две инстанции подред. Решението за отлагането на процеса е агония, каза още г-жа Белнейска.

На 23 ноември миналата година Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на първата инстанция в Пазарджик. Съдът наложи на Колев 15 г. лишаване от свобода за изнасилване на Росица, 15 г. - за изнасилване на Христина, 20 г. за блудство със същата и доживотен затвор без право на замяна за всяко едно от убийствата, извършени по особено мъчителен начин. Освен това подсъдимият ще трябва да плати и обезщетение в размер на 400 хил. лв. на родителите на момичетата, държавни такси в размер на 16 хил. лв. и 79 231 лв. за разноски по делото, заедно със законната лихва, казаха съдиите на първите две инстанции.

В мотивите си за решението съдиите потвърждават, че доказателствата по случая са безспорни.

Най-четени