Отложиха делото на Баретата за октомври 14.05 | 11:48

Състоянието му се подобрява, но продължава да има проблеми, заяви адвокатката му

От Ивелина Георгиева

Софийският апелативен съд отложи делото срещу Златомир Иванов - Баретата и други подсъдими за организиране и участие в престъпна група за убийство и разпространение на наркотици за 15 октомври 2013 г. Причината за отлагането на делото е здравословното състояние на Иванов, който не може да се придвижва самостоятелно в следващите три месеца.

Състоянието на Златомир Иванов - Баретата се подобрява, но той все още има ортопедични проблеми, заяви адвокатката му Мариана Тодорова.

Според съдебномедицинската експертиза, изготвена от доктор Александър Минчев от "Пирогов", Баретата не може да стъпва още три месеца на левия си крак и му предстоят нови операции.

По думите на адвокатката Баретата не бива да стои прав дълго време и да се опира на крака си. Затова било необходимо след три месеца отново да се направи нов анализ на данните от състоянието му.

Адвокат Тодорова поиска да се изготви съдебномедицинска експертиза с участието на лекар-ортопед и лекар-хирург, които да дадат заключение относно времето, в което Иванов може да се яви на съдебните заседания, без да търпи болки и страдания, както и за това колко време той ще може да издържи в конкретна поза като участник в съдебните заседания.

Съдът прие искането на адвокат Тодорова за разширената медицинска експертиза и да се направи прогноза кога Златомир Иванов може да се яви в съда. Информацията трябва да е готова и да се предостави седем дни преди следващото заседание. 

Водещи

Най-четени