Отложиха делото срещу Братя Галеви 29.05 | 15:06

То ще се състои на 12 септември

От Десислава Маданска

Окръжният съд в Кюстендил отложи делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, съпругите им и контролираните от тях дружества. Делото по внесен иск от страна на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за над 4 млн. лв. бе отложено за 12 септември от 10:00 часа, предаде агенция "Фокус".

През това време комисията ще може да поиска нови доказателства с оглед извършените оспорвания и твърдения по писменото становище, направено от представителите на комисията.

По време на заседанието представителите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество направиха искане ответниците по делото лично да се явят в съдебната зала.

"Самото искане страда от съществени правни и доказателствени противоречия. Израз на това беше и видимата злоупотреба с право да бъдат призовани лично в съдебната зала така наречените Братя Галеви, за да отговорят на въпросите на комисията. Констатирано е, че тези лица ги няма в България. Това беше злоупотреба с право и да се покрият някои от недостатъците на мотивираното искане, което явно пролича с обстоятелството, че има наказателна присъда, с която са конфискувани идеални части от имотите на Христов и Галев, както и от обстоятелството, че има и друго досъдебно производство срещу тях", посочи адвокат Анани Константинов, представител на Пламен Галев по воденото дело.

Представителите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество отказаха коментар.

Водещи

Най-четени