Отмениха частичното бедствено положение в Бургас 30.10 | 14:20

Разчистването и описването на щетите от наводненията в общината продължава

От iNews.bg

Със заповед на кмета Димитър Николов частичното бедствено положение в Община Бургас е отменено. Това се случва считано от 12:00 часа днес.

Междувременно вече стартира масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в община. Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират пострадали от водата помещения в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична опасност.

С днешна дата учебният процес протича нормално на територията на цялата община, няма затворени училища и детски градини.

Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели. Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието.

На днешната оперативка кметът Николов разпореди ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които вече са нарязани и отстранени.

Община Бургас призовава своите жители и гости да следят прогнозата за времето и да се придвижват внимателно на открито. Не минавайте в близост до големи дървета и нестабилни строителни конструкции!

Водещи

Най-четени