Отнемат ни имущество на базата на донос 03.05 | 15:58

Може да се наложи запор, докато над година трае проверката, алармират социалисти

От Филипа Тодева

Предложенията ви са безумни, крайни и необосновани и те няма да накажат тези, които престъпно са придобили имущество, те ще накажат хора, които нямат нищо общо с това имущество. Това каза зам.-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков на продължаващите дебати по Закона за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщава пресцентърът на БСП.

Според него няма никаква логика депутатите на ГЕРБ да показват упорството и ината си при гласуване на принципно сбъркани и необосновани текстове, които допълнително объркват целия законопроект. В подкрепа на думите му, независимият депутат Георги Терзийски, който декларира принадлежност към ПГКБ даде за пример само един от параграфите, в който става дума за основанията и времето за работа на Комисията за отнемане нанезаконно придобито имущество.

"Не бива да пренебрегваме основанието за работа на тази комисия, което е основно на база донос и т.нар. обосновано предположение. Какво е това обосновано предположение г-да управляващи?”- попита Терзийски и допълни, че никой не може да обясни как на субективен принцип някой ще решава кое е достатъчно и кое не за стартиране на проверка "макар и по донос”. Според него трябва да се обърне внимание на времето за работа и проучване, което предлагат управляващите.

"Година и половина проучване, запори и тормоз. Това ни предлагат от ГЕРБ!”, добави Георги Терзийски. По думите му за година и половина проучване може да се съсипе животът на всеки един човек или бизнесът на всяка една фирма. "Вие давате ли си сметка, колко фирми могат да оцелеят на този тормоз в продължение на една година и половина. Вие давате ли си сметка за мащаба на злината?”, попита още той.

Водещи

Най-четени