Отново влак се запали в движение! Няма пострадали в бързия Варна-Пловдив 08.07 | 15:33

Композицията бе спряна при Михайлово–Свобода след забелязан дим в машинното

От iNews.bg

Старите локомотиви в България все по-често дават дефекти по време на движение. След няколко случая на запалили се локомотиви, днес пък бе забелязва дим в машинното отделение на бързия влак № 4681 от Варна за Пловдив в участъка между гарите Михайлово и Свобода. Инцидентът е станал в 12.15 часа.

Машинистите са предприели незабавни превантивни действия за гарантиране безопасността на пътниците като са задействали противопожарната система на локомотива и са използвали наличните пожарогасителни средства за потушаване на дима. Подаден е сигнал до Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщиха от БДЖ.

"Спирането на бързия влак от Варна за Пловдив в участъка Михайлово – Свобода по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците във влака и превозния персонал", се казва в прессъобщението.

За пътниците от влака ще бъде осигурен превоз с автобуси за придвижване до крайната гара на маршрута. В пътническата композиция е имало около 80 пътници.

Припомняме, че точно преди една година в движение се запали локомотивът на бързия влак София - Пловдив със 130 пътници, които бяха евакуирани, а пожарът - потушен.

 

 

 

Водещи

Най-четени