Отново земетресение близо до София 04.11 | 07:49

Трусът с епицентър на 33 км от столицата бил регистриран малко преди полунощ

От Силвия Стоядинова

Земетресение с магнитуд 2,9 по Рихтер е регистрирано снощи в района на Нови хан и Вакарел. Земетресението е станало малко преди полунощ, а епицентърът му е бил на 33 километра югоизточно от София и 18 километра северозападно от Ихтиман.

Трусът не е бил усетен и не е нанесъл щети.

Предишната вечер бяха регистирани две 2 земетресения. Първото с епицентър на около 250 км северозападно от София, извън територията на страната, е било регистрирано в 2 часа и 57 минути.  

То е било с магнитут 5,1 по скалата на Рихтер и е усетено в западните райони на страната. Според Асошиейтед прес земетресението е причинило малки материални щети в централната част на Сърбия. Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи, че трусът е причинил смъртта на двама души, най-малко 15 души са били ранени, има повредени сгради.

Втори трус бе регистриран в България два часа след земетресението с епицентър в Централна Сърбия - в 4 часа и 52 минути българско време в сряда и с епицентър на около 360 км югоизточно от София, извън територията на страната. Земетресението е било с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на страната.

Водещи

Най-четени