Отново инцидент с товарен влак в Североизточна България 09.02 | 11:26

За щастие няма пострадали, но са нанесени значителни материални

От iNews.bg

Товарен влак дерейлира в близост до Дългопол. Инцидентът е станал на 200 метра от гарата в село Боряна. За щастие всичко се е разминало без последствия. Няма жертви или ранени хора, но са налице значителни имуществени вреди.

Инцидентът е станал около 1:00 часа след полунощ. Част от товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна. От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да върнат я върху релсите и да възстановят движението на композицията.

В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната. Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп. Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътен инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Водещи

Най-четени