Отново кървава неделя по пътищата 12.11 | 13:36

Тийнейджър без книжка погуби себе си и приятел, млада жена загина след челен удар в камион

От iNews.bg

Поредната кървава неделя се очертава по българските пътища. И отново с поредица смъртни случаи. От снощо, малко след полунощ, за точно 11 часа жертвите на "войната по пътищата" вече са три. Включително и две деца.

Първият инцидент с фатален край е настъпил тази нощ в района на ловешкото село Сопот. Сигнал в полицията е бил получен към 00:24 часа тази нощ. По първоначални данни 15-годишно момче от село Кирчево е седнало зад волана на лек автомобил без да има дори и право на шофьорска книжка. Поради несъобразена скорост неправоспособният водач е изгубил управлението над колата, която се е ударила в крайпътно дърво. От удара шофьорът, както и 16-годишен негов спътник, седял до него, са загинали на място. При катастрофата е ранено и момиче. В тежко състояние в болница е откарана 14-годишна спътничка на загиналите. Има и четвърти пострадал. С леки натъртвания е и 17-годишен младеж, също от село Кирчево.

Цяло чудо е, че не се е стигнало до още по-сериозен инцидент, тъй като катастрофата е станала в близост до бензиностанция. На мястото е извършен оглед, работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Млада жена загина преди обяд в друга катастрофа по пътя София-Самоков в рейона, известен като Мечката. Сигнал за тежкият инцидент е получен към 11:20 часа. По първоначална информация 22-годишната жена, управлявала лек автомобил, е изгубила контрол над него и се е ударила в несрещно движещ се тежкотоварен автомобил. Загинала е на място. Районът е отцепен, извършва се оглед.

Временно движението в района е ограничено, обходният маршрут е по път III-181 Ковачевци – Железница – Бистрица – София.

Водещи

Най-четени