Отново отложиха делото срещу Цветан Цветанов 13.05 | 14:07

Този път причина за отлагането се оказа отсъствието на един от свидетелите по делото

От Лазар Тодоров

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов отново е отложено, този път за 15 май. Причината за отлагането на делото е неявяване в заседателната зала на свидетеля Орлин Тодоров.

По-рано от адвокатката на свидетеля стана ясно, че той е закъсал с личния си автомобил. Софийският градски съд поиска справка от Районно управление "Полиция” – Габрово, за това дали наистина е имало пътен инцидент с Тодоров, предаде БТА.

Установено е, че е имало такъв случай. На свидетеля Орлин Тодоров е наложена глоба от 300 лева за неявяване пред съда. Следващото заседание по делото е насрочено на 15 май с начален час 13:30.

Софийският градски съд постанови бившият началник на звеното за борба с организираната престъпност (БОП) във Велико Търново Орлин Тодоров да бъде доведен принудително на следващото заседание по процеса срещу бившия министър Цветан Цветанов.

Ексвътрешният министър е обвиняем по чл. 288, пр.2, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс заради това, че е отказал да разпише прилагането на специални разузнавателни средства по отношение на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.

Припомняме, че предишното дело срещу Цветан Цветанов също беше отложено заради това, че един от съдебните заседатели отсъстваше.

Водещи