Отново размирици в с. Катуница 03.11 | 19:19

Четирима жители на селото са задържани от полицията заради хулигански акт срещу Ангел Рашков

От Кремена Бедерева

Четирима жители на с. Катуница са задържани от полицията заради хулигански акт, извършен днес - 3 ноември, в селото срещу Ангел Рашков. Това съобщи директорът на пловдивската полиция Тодор Чонов, цитиран от БТА.

Той посочи, че в ранния следобед група жители на с. Катуница са замеряли с камъни автомобила, в който Рашков пътувал. По думите на Чонов в момента обстановката в селото е спокойна.

По случая е образувана полицейска преписка. Снемат се обяснения от задържаните.

Жителите на пловдивското село Катуница раздадоха на 29 октомври курбан в памет на двете момчета, които загинаха по време на размириците през миналия месец. На 1 и 2 ноември се навършват 40 дни от гибелта на Ангел Петров и Павел Толев - първият бе прегазен от автомобил с хора на Кирил Рашков, а вторият почина на следващия ден по време на протестите, уточни вуйчото на Ангел Веселин Христов.

Стотина души, сред които близки и родители на Ангел и Павел, присъстваха на опяването на четирите казана с курбан пред местния храм "Св. Никола". Христов обясни, че средствата за курбана са събрани от жителите на с. Катуница, подпомогнати и от съседните села.

Събирането на дарения продължава, тъй като по думите на Веселин Христов хората от Катуница са обявили, че те ще направят надгробните паметници на двете момчета.

Водещи

Най-четени