Отново силен вятър, жълт код в 6 области 07.09 | 08:15

Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса

От iNews.bg

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, след обяд над източните райони значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще остане ветровито с умерен, в Югоизточна България временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

На 7 септември е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за силен вятър в 6 области у нас. Жълтият код е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

 

НИМХ

 

Над Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Има малка вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23-25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7.

През следващите дни облачността ще е разкъсана, предимно значителна. В сряда ще остане почти без валежи, а в четвъртък на повече места, главно в Южна България ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът ще остане от североизток, до умерен, в югоизточните райони до силен. Ще се задържи хладно за началото на септември с максимални температури между 20 и 25 градуса.

Водещи

Най-четени