Отново скандал между водеща и Волен Сидеров 20.07 | 12:17

Лидерът на "Атака" ще съди Мариана Векилска

От Цанка Донкова

Отново Волен Сидеров участва в скандал с телевизионна водеща. След като преди време срещата му с Лора Крумова завърши с искри, сега на нейно място бе Мариана Векилска. Този път обаче разгорещеният разговор между двамата може да доведе до съдебната зала, след като стана ясно, ч Волен Сидеров завежда иск за клевета срещу bTV и Мариана Векилска.

"Водещата на "Тази неделя” направи лъжливи внушения за връзка между телевизия "Алфа” и КТБ", съобщиха от пресцентъра на "Атака”. По никакъв начин телевизия "Алфа” не е свързана с банка КТБ, нито с коя да е банка у нас, категорично заявява лидерът на партия "Атака”.

Според него, като партийна телевизия, "Алфа” няма право на търговска реклама и това е законово положение. "Няма как "Алфа” да бъде финансирана от фирма или банка и в това всеки може да се увери. Партийната субсидия издържа телевизията на "Атака” и това се проверява надлежно и редовно от Сметната палата и НАП всяка година, а резултатите са публични. Ясно е, че общата обвързаност на политици от ГЕРБ, ДПС, ББЦ, БСП и ДСБ с  нашумялата напоследък банка ражда напъна да бъдат вкарани в кюпа "Атака” и Сидеров, за да се създаде внушението, че всички политици са замесени в  скандала с КТБ", смятат от "Атака”.

На тази идея е послужило и предаването "Тази неделя” с водещ Векилска. "Всички опити за клевети спрямо Сидеров и "Атака” ще бъдат последвани от съдебни искове, за да стане ясно, че медиите трябва да носят отговорност за лъжите, които тиражират", завършва съобщението.

Водещи