Отпускат 20 млн. лв. за обучения на чиновници 18.09 | 17:16

Проекти се подават до 20 ноември

От Ралица Стоянова

Нови 20 млн. лева се предоставят по Оперативна програма "Административен капацитет” (ОПАК), за повишаване на квалификацията на служителите в централните и областните администрации чрез обучения в страната.

Средствата са предвидени по новата процедура по подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация ”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-08. Ще бъдат финансирани проекти за подобряване на професионалната компетентност на държавните служители за по-ефективно и ефикасно изпълнение на техните задължения, информират от финансовото министерство. 

Проектни предложения ще могат да се подават до 20 ноември 2012 г., 17:30 ч. Централните и областните администрации ще могат да кандидатстват общо за 20 млн. лв., като минималната стойност за отделните проекти е 20 000 лева, а максималният праг – 90 000 лева. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца.

Насоките и всички останали документи за кандидатстване са публикувани в рубриката "Нови процедури” на сайта на ОПАК: www.opac.government.bg и на Единния информационен портал: www.eufunds.bg. Въпроси могат да се задават най-късно до 30 октомври 2012 г. (вторник), а срокът за отговор на зададените въпроси от страна на Управляващия орган на ОПАК е не по-късно от 9 ноември 2012 г. (петък). Управляващият орган ще проведе информационни дни по процедурата в шестте района за планиране. Датите и местата ще бъдат оповестени допълнително на сайта на програмата.

Водещи

Най-четени